Inbjudan till öppet möte om Sjöviks framtid

För drygt fem år sedan bjöd Sjöviks SK in barn och föräldrar till samtal om Sjöviks framtid med fokus på vad vi själva vill med vårt samhälle.

Resultatet blev föreningsöverskridande gruppen Projekt Sjövik och 42 mer eller mindre realistiska drömmar. Bland annat föddes och genomfördes idéerna om en spontanfotbollsyta i centrala Sjövik (Sand Siro), discgolfbana (St Östad) i anslutning till Sjöviks IP och en basketplan vid Lokalen.

Det sjösattes även en flytbrygga vid badplatsen Prästens brygga, visades fler filmer för i Lokalen och startades en bordtennisverksamhet i idrottshallen.

Bland förslagen som blev verkliga märks också roligare lekplatser, skateboardpark (-ramp), skridskobana (vid Bohlins torg) och ridvägar (ryttarförening).

Nu bjuder Sjöviks SK på nytt in till ett diskussionsforum kring vad vi med gemensamma krafter och tankar kan skapa för oss själva och våra barn.

Onsdag 21 januari arrangeras därför idékläckarmöte/brainstorming i Östad skolas matsal (bamba) mellan 18.30 och 20.00 under ledning av moderatorn Lerny Hermansson för både barn och vuxna.

Hur kan vi gemensamt göra Sjövik till en attraktivare plats att bo på? Kan ortens föreningar samverka bättre? Hur kan vi agera i relation till kommun, näringsliv, föreningar på andra orter och skola?

Sedan starten 2011 avsätts överskottet från SSK-arrangerade motionsloppet Risveden Terräng på ett framtidskonto med ändamål att stödja Sjöviksrelaterade projekt. Investeringsbeslut fattas av Sjöviks SK:s huvudstyrelse. Förslag på projekt kan inlämnas av Sjöviksföreningar.

Varmt välkomna!